torsdag 2 september 2010

Vi lämnar ingen i sticket garanti

Moderaterna i Kungälv föreslår Vi-lämnar-ingen-i-sticket-garanti

Moderaterna i Kungälv vill ta krafttag och effektivisera missbruksvården. Enligt regeringens utredare beräknas antalet missbrukare uppgå till ca 450 000 i landet. För Kungälvs del bör det innebära ca 1 500.

Vi har de senaste åren haft skenande sociala kostnader. Kostnaderna för LVU-placeringar uppgick till över 70 miljoner 2008.
Insatserna kommer ofta för sent och baseras ofta på tvingande lagstiftning som för kommunens del innebär kostnader för behandlingshem på 3 500 kr per dygn.
Bakom missbruket finns anhöriga och barn. Barnen kräver oftast stora insatser från den sociala omsorgen och extraresurser från skolan.

Vi vill nu ta ett helhetsgrepp på samma sätt som Kungälv gjort när det gäller den sociala oron bland unga. Vi vill börja med en ordentlig kartläggning av problemet och få till stånd ett synsätt där vi ser hela problemet för en maximal samordning av resurserna.
Garantin ska i stort sett sedan innehålla sysselsättning/utbildning, boende, fritid och vårdinsatser där vi hoppas på ett fördjupat samarbete med regionen och staten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar