fredag 18 juni 2010

Kronprinsessan Victoria och blivande prins Daniel

Idag har jag och Elisabeth Mattsson representerat Kungälv i samband med regeringens mottagning för de unga tu. Det var en trevlig gest av regeringen att bjuda in kommunfullmäktiges ordförande och kommunalråden från Sveriges samtliga kommuner.
Det var en trevlig tillställning där de allra flesta statsråd deltog i en mycket avspänd atmosfär. Några musiker i folkdräkt underhöll med vacker musik med allt i från någon brudmarsch till Taube till DEEP PURPLE. I samband med kön till hälsningscermonin som tog lång tid spelades "Smoke on the water". Justitieministern dansade och sjöng glatt med.
Det är roligt att komma ut och träffa andra kommunalråd och våra ministrar.
I gratulationsboken skrev vi "Våra varmaste lyckönskningar - För Sverige i framtiden"
Vid hälsningscermonin presenterades vi med titel och kommun (dock inte namn). Alla fick skaka hand med Fredrik och Filippa Reinfelt, brudparet och vårt kungapar. Det kändes väldigt högtidligt och fint och att man fick vara med om något historiskt.
Vi framförde våra lyckönskningar muntligt och gjorde vårt bästa i titulerandet. Jag titulerade dem Hennes kungliga höghet, Hans blivande kungliga höghet samt ers majestät och ers kungliga höghet ;-) Jag tycker att vi har ett fantastiskt kungahus som är goda representanter och symboler för vårt land.
Till blivande prins Daniel poängterade vi att "detta kommer bli mycket bra för Sverige".
Under mottagningen fick vi rosévin med snittar och kanapéer.
Efter mottagningen gick Bettan och jag direkt till stadshusgrillen på andra sidan gatan och tog varsin korv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar