torsdag 10 juni 2010

Vi saknar vår Ingemar Larsson

Moderaterna i Kungälv har förlorat en av sina allra tydligaste profiler. Ingemar Larsson i Kode har hastigt lämnat oss och ett overkligt tomrum efter sig. Ingemar har varit verksam inom kommunpolitiken i Kungälv under hela sitt vuxna liv och varit engagerad inom politikens alla områden. Ingemar hann med byggnadsnämnden, kommunstyrelsen och barn och ungdomsnämnden samt mängder av andra uppdrag för kommunen och regionen. Ingen annan politiker liknade Ingemar. Denna mandatperiod har Ingemar gjort ett fint arbete genom sitt ordförandeskap för sociala myndighetsnämnden. Ingemar var en mycket varm och kärleksfull person med ett stort hjärta, som genom sitt ordförandeskap i sociala myndighetsnämnden använde sin sällsynta gåva genom att han gav den mest utsatte medborgare som kom i kontakt med nämnden, en värdighet.
Inom moderaterna var han något av ett ankare och den som stod för kontinuitet och rättspatos.
Under en svår period när partiet fick hantera några människors strävan mot ett elitistiskt parti, var Ingemar lika tydlig som envis i sin deklaration att ”laget är starkare än jaget”. Det är vi honom evigt tacksamma för. Att politiker kan bli väldigt utsatta visste Ingemar eftersom han följt fyra av partiets kommunalråd på nära håll. Man kunde när som helst ringa honom när det varit extra jobbigt. Han var den som vi alltid kunde ringa mitt i natten.
Vi saknar vår vän och förlusten för vårt parti känns tung men vi känner oss samtidigt väldigt stolta över Ingemar Larssons insats för kommunen under 4 decennier. Våra tankar går i denna svåra stund till Ingemars familj och vi vill samtidigt tacka dem för all den tid vi fått låna Ingemar av dem.

Anders Holmensköld Roger Bogren Tommy Ohlsson
Kommunalråd Gruppledare Kretsordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar