fredag 18 juni 2010

Kungälv har lyckats!!

Att Kungälv är Sveriges mest underbara kommun att bo i, är det många som vet. Den senaste tiden har en rad undersökningar bevisat att Kungälv verkligen är bra - i alla fall om man frågar våra medborgare.

Denna vår genomfördes den s k Fokusundersökningen som visade att Kungälv är den 38 bästa kommunen sammantaget att leva i. Vi blev den 28 bästa kommun att leva i för ungdommar. I samma undersökning blev vi den 19 bästa äldrekommunen.

Det finns en del som drar ner våra resultat. Höga boendekostnader som är kopplade till höga huspriser är en sådan sak - tyvärr är det svårt att göra nåt åt.

Dagens Industri publicerade nyligen hur kommunernas ekonomi såg ut i Sverige efter kommunernas första delårsbokslut. I den undersökningen hamnar Kungälv i toppen av kommunsverige genom en 20 plats!!

Bakom dessa resultat finns naturligtvis en politik med en tillåtande och kreativ attityd som frigör enorma resursmängder som vi inte sett innan. Kungälvs kommun har också väldigt bra personal som antar de svåra utmaningarna dagligen för att vi medborgare ska få det bättre. De effektiviseringar som gjorts i verksamheterna skulle göra vilken företagsledare som helst grön av avund.

Personalen då? Dom är friskast i hela Göteborgsregionen och de har blivit ännu lite friskare enligt den senaste siffran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar